Metal Hurdaları
Metal hurda kendi içlerinde soy metal'ler ( altın, gümüş, platin ) gibi, soy olmayan metal ise (demir, çinko, alüminyum gibi ) sınıflandırmak mümkün. Yarı metaller ise iyi metal özelliklerini göstermezler. Bu element gurupları metal, ve ametal özelliklerini görürüz. Silisyum, bor, antimon, arsenik türlerindeki elementler yarı metal olarak nitelendirilirler.
Aluminyum hurda çok büyük pay sahibidir. Alüminyum, hafif ve yumuşak bir metaldir. Mat gümüş renktedirler. Bu mat gümüşün rengi, havaya maruz kaldığı zaman üzerinde meydana gelen ince oksit tabakası ile, ileri gelir. Alüminyum, zehirleyici ve manyetik yapısı yoktur. Ateşleme yapmaz, kıvılcım çıkarma özelliği yoktur.
Bakır geri dönüşüm, dünyanın tüm bölgelerinde rastlanan bir metal çeşididir. Gümüşlerden sonra iyi ileten bakır metal olduğu bazı testler sonucunda ıspatlanmıştır. Günümüz dünyasında bakırın kullanıldığı alanlar çok farklılık göstermekle beraber, özellikle teknolojik cihaz, ürün ve malzemelerinde bol miktarda bakır bulunmaktadır.
Kablo geri dönüşüm, elektrik akımılarında kullanılabilen üzeri yalıtkan bir maddelerle kaplı metalik bir iletken tellerden oluşmaktadır. Birden fazla tel, yalıtıcı maddelerle kaplanmış olmaktadır. Aynı miktarda akımı oluşabilmesi için alüminyum kabloların bakıra oranla %50 kadar daha fazla olması gerek duyulur. Bundan dolayı yer sorunu olan yerleşkelerde bakır kablo kullanılır. Kabloların daha sık ve dayanıklı olması isteniilirse, çelik örgüleme yapılarak sağlamlaştırılır.
Sarı pirinç geri dönüşüm olduğunca tok ve rahat işlenebilen bir malzeme türüdür. Dövülebilir olması bakır ile karma şeklinde bağlı olmasıdır. %55 'ten içinde az bakır bulunan beyaz pirinçler, çok rahat işlenemez.